Senioren & Computers
De Hoge Weg 3
6026 RW  Maarheeze
+31 495 49 55 66
info@seniorenencomputers.nl

S&C video-archief

Computerinloop

De Schaapskooi Gastel
Vrijdag 10:30-12:00 uur

Onze school Maarheeze
Woensdag 10:00-12:00 uur

't Buuls zitje t.o. De Borgh
Dinsdag 10:00-12:00 uur

Virtual Reality: vliegen en bungeejumpen

Dit artikel werd geplaatst op 30-06-2016

Met Virtual Reality (VR) staan we aan het begin van een nieuw tijdperk. Vergelijk het met het allereerste begin van de film rond 1900. De techniek om beelden vast te leggen was er, maar men had nog geen idee hoe je er een verhaal mee kon vertellen. Dus zag je in de filmzaaltjes beelden van aanstormende treinen, bulderende watervallen en andere imposante bewegingen. Maar monteren moest nog worden uitgevonden.

Afbeeldingsresultaat voor virtual reality

Ditzelfde zie je nu ook in Virtual Reality. Je vliegt over afgronden, botst bijna tegen bergen, monsters springen op je af - en hoe nu verder? Scènewisselingen die in een 'normale' film volkomen logisch en onopvallend zijn, zijn nog niet mogelijk in VR. Het medium VR biedt ongelooflijk veel mogelijkheden, en de meeste daarvan moeten nog worden verkend.

Vliegen en bungeejumpen

De mogelijkheden die VR biedt zijn voor een deel al duidelijk. Stel, je bent ziek, of oud, of niet zo avontuurlijk, of niet rijk genoeg om verre reizen te maken. Toch heb je altijd al bij het Grote Barrièrerif willen duiken, met een zeiljacht rond Kaap Hoorn willen varen, op de Mount Everest willen staan of, dichter bij huis, de kathedraal van Chartres willen bekijken. Dat is nu al mogelijk.

Straks, wanneer er een koppeling is met Google Street View en VR helemaal interactief is, kun je zelf rondtrekken over alle wegen van de wereld. En tegen die tijd zullen nog veel meer interactieve simulaties mogelijk worden. Altijd al willen vliegen? Bergbeklimmen? Bungeejumpen? Motorrijden? Het komt eraan!

Bron: SeniorWeb 30-06-2016